Google Adsense | Advertenties | Adverteren

Heb jij al een website of blog die heel wat bezoekers lokt, maar je weet niet hoe deze inkomsten te laten genereren? Dan is adverteren de beste optie! Je dient namelijk niet specifiek een product of dienst te promoten en het kan snel en passief inkomsten genereren. Via Advertising programma’s gebeurt alles bijna vanzelf. Je dient enkel hun code op jouw website te plaatsen.

Google Adsense is het meest efficiënte advertising programma

Wij richten ons hier voornamelijk op Google Adsense, omdat deze gemakkelijk te integreren valt bij elk soort website. Je dient gewoon rekening te houden met volgende stappen.

1. Maak een Google Adsense-account aan

Het is vrij simpel, maar je moet met verschillende elementen rekening houden tijdens het aanmaken van jouw account. Maar dat wordt bij Google Adsense zelf goed uitgelegd.

Je dient namelijk verschillende stappen te ondernemen om jouw gegevens te kunnen verifiëren zoals Adres, bankgegevens, etc. Eens jouw account op punt staat kan je beginnen met Advertentieblokken aan te maken.

2. Voeg jouw website toe in Google Adsense

Ook hier dien je rekening te houden met een aantal stappen die door Google Adsense vereist zijn. Zij leggen het zelf gedetailleerd uit, maar het komt erop neer dat je een bepaalde code op jouw website plaatst zodat zij jouw website kunnen verifiëren. Zij staan er namelijk op dat jouw website een minimum aan kwaliteit vertoont, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van een privacybeleid-pagina.

Van zodra dat het Google Adsense team jouw website geverifieerd en goedgekeurd heeft kan je aan de slag.

3. Plaats advertentieblokken op jouw website

Je kan via Google Adsense nu advertentieblokken aanmaken. Kies het advertentieblok met het formaat dat het best past op jouw website. Een te grote reclameadvertentie werkt storend en een te kleine genereert te weinig kliks.

Van zodra je het juiste formaat gekozen hebt, en de nodige instellingen hebt aangepast, krijg je de scriptcode die jij op jouw website dient te plaatsen. Je kan dit aan jouw webdeveloper vragen of je kan hem zelf plaatsen. In WordPress gaat dit gemakkelijk door een Html-Widget in een sidebar toe te voegen.

Wanneer de Ads op jouw website staan gebeurt inkomsten genereren vanzelf

4. Promoot jouw website

Het spreekt voor zich dat hoe meer bezoekers op jouw website komen, hoe meer kans er is dat zij op jouw Advertenties klikken en dus jou geld opbrengen. Volg jouw Ads goed op, het kan zijn dat het formaat door jou gekozen niet effectief genoeg is en jouw bezoekers er dus niet op klikken. Zorg er dus ook voor dat jouw website regelmatig nieuwe content heeft en genoeg gepromoot wordt.