Websites | Blogs | Linken naar producten | Affiliate Programma’s | Partners | Facebook

Affiliate Marketing is een simpele manier om geld te verdienen met een eigen website of blog. Kort gezegd je maakt reclame voor een product of dienst van een affiliate partner door te linken naar zijn website. Elke keer een bezoeker van jouw pagina doorklikt en iets koopt verdien jij een percentage op die verkoop.

Wij zullen hier de verschillende stappen weergeven om een succesvolle Affiliate Marketing “Business” op te starten.

1. Maak een website, blog of Social Media pagina aan

Het lijkt misschien wat kort door de bocht, maar een goede basis maakt het verschil om een succesvolle Affiliate webpagina te hebben. Een basis website is snel gemaakt via WordPress. Je zoekt op internet een webhoster, kiest een attractieve domeinnaam, installeert WordPress en maakt een website. Er bestaan interessante handleidingen die je op weg helpen om een website te bouwen.

Heb je geen ervaring met websites? Geen probleem, er zijn natuurlijk nog alternatieven indien je geen ervaring hebt met het opstellen van een eigen website. Je kan bijvoorbeeld een blog starten via vb. Webnode, Blogger of Wix.

Een andere mogelijkheid, is een Social media pagina zoals een Facebookpagina. Een veel voorkomend voorbeeld zijn de reispagina’s. Vakantiepieraten, Ticket-spy, noem maar op. Zij zoeken de goedkoopste deals en posten het op hun facebookpagina. Als iemand op die link klinkt en de reis boekt, ontvangen zij van de maatschappij die hun Affiliate partner is een percentage op die reis. Deze bedragen kunnen dus snel oplopen en als iemand een dure reis boekt is zelfs een klein percentage al een mooi bedrag. Dit geldt niet alleen voor reizen je kan in principe het voor elk product of elke dienst doen, zolang je maar een Affiliate partner er voor vindt.

Je gaat best eerst op zoek naar een betrouwbare Affiliate programma, alvorens al jouw tijd te steken in een website of blog

2. Zoek een Affiliate Programma of Partner

Staat jouw website op punt? Is jouw blog gebruiksklaar? Heb je al wat Facebook volgers? Het is nu belangrijk om op zoek te gaan naar een efficiënte en professionele Affiliate partner.

Heb jij al een idee wat voor dienst of product jij wenst te promoten op jouw website? Sportartikelen, Mediatoestellen, etc. Dan kijk je best even naar bekende online verkopers van die producten. Zij hebben vaak eigen Affiliate programma’s waarbij je jouw website kunt inschrijven. Neem nu Coolblue. Je kan dus bijvoorbeeld een Blog beginnen over wat voor jou de beste TV’s, smartphones, laptops, etc. zijn. Daarbij kan je dus best je voor een Affiliate programma als Coolblue inschrijven. Maar er zijn eindeloos veel voorbeelden, laat je fantasie de vrije loop gaan.

3. Maak gerichte pagina’s of blogposts aan

Via jouw Affilate programma krijg je nu de nodige tools om te werk te gaan. Afhangend van bij welk programma jij inschrijft krijg je toegang tot banners, reclame, buttons etc. Die kun je altijd op jouw blog of website plaatsen. Vaak wordt er daarvoor een code (html, etc.) aangemaakt die je dient te plaatsen op jouw website.

Maar je kan het ook gemakkelijker doen. Je krijgt van jouw Affiliate partner een eigen klantencode en dus ook jouw eigen link waarbij jouw bezoeker kunnen doorklikken. een voorbeeld hiervan is “URL/?refid=5857”. Hierbij kan je dus de code “?refid=5857” hangen achter elke product URL van jouw partner. Neem nu het voorbeeld van Coolblue. Jij zoekt een product die voor jou interessant lijkt, zoals een smartphone. Jij vertelt op jouw blog waarom dit model volgens jou het beste model van het jaar is. en linkt dat naar de pagina waar ze het product op Coolblue kunnen kopen. Jij voegt bij de link je eigen referentiecode toe en klaar is kees.

Hetzelfde geldt voor een facebookpagina of andere social media. De link met jouw referentiecode aan het einde is het belangrijkste element voor succes. Maak een interessante facebookpost met een relevante en attractieve foto, link naar een product of dienst van jouw Affiliate partner en je bent op de goede weg.

4. Promoot jouw website of blog

Als je klaar bent met jouw website of blog en deze genoeg content naar verschillende producten of diensten heeft, kan je beginnen met promoten.

Deel jouw link op andere facebookpagina’s of website. Deel het met jouw vrienden, etc. Hier moet je wat vindingrijk zijn, ofwel adverteren op Facebook of Google.

Het helpt natuurlijk ook als jouw website goed zichtbaar is in Google. Daarbij is SEO of zoekmachine optimalisatie belangrijk. Maar Bij facebook, wordpress websites, etc. Komt dit vaak vanzelf goed.

Heb geduld! Het is zo dat het even kan duren eer dat je de eerste inkomsten binnen ziet komen, maar geraak vooral niet ontmoedigd.

5. Combineer Affiliate Marketing met andere mogelijkheden

Als je Affiliate Marketing onder de knie hebt, kan je concentreren op andere mogelijkheden van het online geld verdienen. Je kan bijvoorbeeld Advertenties plaatsen in de sidebar van jouw website. Maar daarover meer op de pagina adverteren.