Dropshipping | E-Commerce | Groothandel | Webwinkels | Shopblogs

Voor veel mensen is een webshop het eerste waar zij aan denken als men over online geld verdienen spreekt. Het klopt dat dit de meest voorkomende vorm van inkomsten op het internet is. Kijk maar naar de grote websites als Bol.com of Amazon.

Er zijn verschillende soorten webshops, maar de belangrijkste om snel en zonder al te veel moeite te starten is Dropshipping. Verdiengeldonline.be gaat namelijk op zoek naar de meest laagdrempelige manieren om geld te verdienen, en producten stockeren en verzenden is volgens ons te veel werk om snel rendabel te kunnen werken. Een webshop voor een bedrijf dat al werkelijk producten verkoopt wordt hier dus niet besproken. Het gaat hier over particulieren die online willen bijverdienen, of bedrijven die hun activiteiten willen uitbreiden.

Via Dropshipping doet de leverancier het werk voor jou. Jij zorgt enkel voor promotie.

Ook hier overlopen wij kort de stappen die je dient te ondernemen om een succesvolle dropship webwinkel te starten.

1. Zoek een betrouwbare Dropshipper

De sleutel tot een succesvolle dropship webshop is een betrouwbare leverancier. Op internet vind je verschillende lijsten met dropship leveranciers. Belangrijk is om te weten dat je nooit hoeft te betalen om met deze groothandelaars in contact te komen. Vele websites proberen jou een abonnement te verkopen waarbij zij jou in contact brengen met dropship leveranciers. Wel dat is vooral winstgevend voor hun. Je kan beter zelf op zoek gaan of raad vragen op forums zoals SiteDeals. Hier vind je vaak ervaringen van mede site-eigenaars.

Wanneer jij de juiste dropshipper gekozen hebt, schijf je je in voor zijn programma of systeem. Naarmate de professionaliteit van de dropshipper geven zij jou vaak ook de nodige tools om jouw webshop aan te maken. Codes om te linken met hun systeem, codes om te linken naar hun producten, etc.

2. Maak een attractieve Webshop

Het klinkt evident, maar het is vooral belangrijk dat je goed weet waaraan je jezelf waagt, vooraleer je start. Heb jij alles duidelijk overlopen? Welk product ga je verkopen? Wie zijn jouw voornaamste klanten? Van zodra je dit weet kan je aan de slag

Naargelang het systeem van jouw dropshipper kan je bepalen wat voor soort webshop je nodig hebt. Tegenwoordig hebben bijna alle webhosters een mogelijkheid om een webshop te installeren op jouw domein. Maar je kan natuurlijk ook gebruik maken van Shopify of WordPress (Woocommerce). Wil jij je liever niet zelf jouw webshop aanmaken, kan je altijd beroep doen op een webdeveloper.

Als jouw webshop is aangemaakt dien je enkel nog de link te leggen met het systeem van jouw dropshipper zodat zijn producten op jouw webshop getoond worden. Dit lijkt ingewikkeld, maar hangt voornamelijk af van dropshipper tot dropshipper, daarmee dat dit hier onmogelijk uit te leggen valt. Maar wees gerust de meeste dropshippers hebben een handleiding die gemakkelijk te volgen is.

3. Promoot jouw Webshop

Zoals bij alle websites is promotie en reclame enorm belangrijk om te slagen als webshop. Je kan dit op verschillende manieren doen. De kortste weg is jouw website adverteren via Facebook Ads of Google Ads. Of gewoon jouw webshop online promoten op forums of startpagina’s zorgt voor al voor wat bezoekers.

De langste, maar meest rendabele weg is ervoor zorgen dat jouw webshop hoog gerankt staat in google. Hiervoor dienen vooral jouw Meta Titel, beschrijving, etc. in orde te staan en dien je te zorgen voor relevante originele content op jouw webshop. Je kan dus best ook een “landings page” hebben die wat uitleg geeft over jouw webshop en het product dat je verkoopt.